Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 129

Богатите също плачат...за пари

Галя Руменова

Когато четем за сватбите на звездите обикновено изпадаме в лек ужас при споменаването на космическите суми, изразходвани за събитието. Сватбата – мечта изстрелва младоженците по първите страници на вестниците и списанията, а банковите им сметки набъбват неколкократно.

Когато обаче приказката свърши, на дневен ред надвисва разводът. Който също е свързан с толкова разходи. Сред обитателите на Холивуд отдавна е модерно да се женят на пищни церемонии, а след това да се разделят още по-цветисто. Тогава започват звездните битки за подялба на имуществото, които прерастват в истински драми. Другият вариант включва споразумение, но дори тогава една от половинките се разделя с огромна част от имуществото и авоарите си. Примерите са безброй.

Том Круз и Никол КидманСтивън Спилбърг и Ейми Ървинг

Един от най-скандалните разводи е този на Том Круз и Никол Кидман. Те сключват брак на 24 декември 1990 г. и се развеждат на 8 август 2001 г. В момента на разпадането на брака им, общото им състояние се оценява на $ 450 млн. Никол Кидман обаче полага огромни усилия, за да получи част от богатството. Неизбежна част от развода се оказва и посещаването на съдилища. В крайна сметка съпругата остава удовлетворена – тя се сдобива с вила в Калифорния на стойност $ 4.3 млн., $ 30 млн. в кеш и попечителство над осиновените деца на семейството. За сравнение – Том Круз остава с къщи в Лондон и Ню Йорк и три самолета на стойност близо $ 100 000 млн.

Сейди Фрост и Джъд ЛоуБрус Уилис и Деми Мур

Разводът на Стивън Спилбърг и Ейми Ървинг е обявен за на-скъпия в Холивуд. През далечната 1989 г. Ейми получава $ 100 млн., които се равняват на $ 150 млн. днес. Съпругата печели огромното състояние благодарение на своя адвокат, който доказва, че при сключването на брака тя не е разполагала със собствен съветник относно брачното споразумение. То е регистрирано само от адвоката на Спилбърг и затова е обявено за невалидно. Ето защо Ейми получава половината от състоянието на съпруга си.

След шест години брак, Джъд Лоу и Сейди Фрост преминават през скандали, караници и заплахи, продължили близо две години. Въпреки това Фрост успява да спечели половината от състоянието на своя бивш съпруг. Тя получава $ 10 млн., вместо исканите от нея $ 18 млн., както и месечна издръжка в размер на $ 45 000. Джъд Лоу се разделя с къща в Лондон, а също така заплаща образованието на децата им.

Еминем и Кимбърли СкотРазбира се, някои от обитателите на Холивуд умеят да са ниво, дори когато се развеждат. Такъв е например разводът на Брус Уилис и Деми Мур, който е обявен за най-мирният в меката на киното. Брус изплаща на Деми сумата от $ 90 млн. в кеш, дава й къща в Айдахо на стойност $ 7.5 млн. и къща на брега на Малибу, оценявана на $ 2.5 млн.

Встрани от шумните скандали остава и разводът на рап-звездата Еминем и Кимбърли Скот, който може да бъде обявен за най-евтиния. При раздялата съпругата получава чек за $ 475 000, и попечителство над дъщеря им. Вместо постановените от съда $142 800 годишна издръжка , Еминем се съгласява да изплаща само $ 52 000.

Снимки:
1. Том Круз и Никол Кидман.
Фото. pop.mojoitv.com
2. Стивън Спилбърг и Ейми Ървинг.
Фото: www.imdb.com
3. Сейди Фрост и Джъд Лоу
Фото: www.dailymail.co.uk
4. Брус Уилис и Деми Мур.
Фото: uk.movies.yahoo.com
5. Еминем и Кимбърли Скот.
Фото: www.failed-reality.net



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing