„ЛАВАЦА“: СЪСТАВКА ЗА СПЕЦИАЛИТЕТИ
Неповторимият вкус на кафе „Лаваца“ е не само подходящ за приготвянето на кафе напитки като капучино, лате или мокачино, но и често се използва като съставка за специалитети от така любимата италианска кухня, особено известна с неустоимата си паста. Когато любимото ястие бъде добре съчетано с неповторимия вкус на кафето... това се превръща в незабравимо удоволствие за нас.
Една от рецептите, които „Лаваца“ споделят с аудиторията е за Кафеени еклери с пълнеж от юдзу, за които е нужно да се приготви тесто за еклери. Добре изпечените еклери си подхождат с вкусен крем. За него е необходимо сварено мляко с натрошени зърна Qualità Oro. За поднасянето на еклерите се използва бита сметана, която се получава от смес между течна сметана и сок от юдзу. Може да добавите щипка захар, ако е необходимо. Когато всичко стане готово, еклерите се поднасят с глазура от бита сметана и поръсени за завършек със смляно кафе Qualità Оro.
Със следващата рецепта може да се пренесете се в духа на Италия, похапвайки Талиатели с кафе. За да приготвите тази вкусна и лесна рецепта е необходимо да пресеете два вида брашно със смляно кафе. Прави се „кладенче“ в сухите съставки и се прибавят пет яйца. Меси се в продължение на 5 минути, докато се получи твърдо, еднородно тесто. Тестото трябва да се разточи на дървена дъска, а талиателите трябва да се направят с машина за паста. Козето сирене се натрошава и се слага в тенджера с мляко и сметана. Добавя се сол и черен пипер на вкус и сместа се бърка до получаване на гъст, кадифен крем. Талиателите се сваряват, а след това се запържват с масло и нарязани лешници.
Следващото интересно ястие, в което кафето отново присъства е - кафеено ризото със сирене Фонтина и смокини, мариновани в кафе и канела. За целта е необходимо да се нареже една смокиня на едри парчета и да се оставят да се мариноват в мед, кафе и канела, преди да бъдат поставени във фурната за 30 минути на 90°C. След това другата смокиня се реже на ситно и 15 г шамфъстък – смесват се и сместа се прецежда. Оризът се поставя в тенджерата с половин глава шалот и постепенно се добавя бульона. Когато оризът е готов, се прибавя и разбърква сирене Фонтина, както и малко смляно кафе „Лаваца“. При сервиране може да добавите парчетата смокиня към ризотото и да се поръси със ситно нарязаните шамфъстъци и кафето.
В официалния български сайт на „Лаваца“ може да откриете още интересни рецепти с кафе: https://www.lavazza.bg/bg.html
Снимки:
- Кафеени еклери с пълнеж от юдзу
- Lavazza Qualita Oro
- Талиатели с кафе
- Кафеено ризото
Фото / Източник: https://www.lavazza.bg/bg.html
Прочетено: 1840 пъти © Fashion Lifestyle Magazine, брой 114, Септември 2021
ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:БРОЙ 113: ВЕЧНО АКТУАЛНИТЕ МОДЕЛИ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА ОТ RAY BAN
БРОЙ 112: Масовият фитнес наложи нова мода
БРОЙ 111: 10 неща, които никога не трябва да забравяме на път със самолет
БРОЙ 110: КАК ДА ИЗБЕРЕМ КРАСИВ И МОДЕРЕН ХАЛАТ?
БРОЙ 110: ЕТО КАК ДА ИЗБЕРЕМ И НОСИМ ПУЛОВЕР ПРАВИЛНО
БРОЙ 110: НАЙ-ДОБРИТЕ СЪВЕТИ ЗА КУПУВАНЕ НА МЕБЕЛИ ОНЛАЙН
БРОЙ 110: Защо да изберем летен лагер в планината, вместо на море?